Verzorging

In de shop leggen we je altijd uit hoe je het beste kunt zorgen voor je nieuwe tattoo. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je nog vragen hebt.

In het algemeen kun je de volgende richtlijnen volgen:

  • Je tattoo is afgeplakt met folie, laat deze er tussen de 2 en 3 uur opzitten.
  • Was daarna je handen met een milde, ongeparfurmeerde zeep, en verwijder de folie voorzichtig.
  • Was je tattoo zorgvuldig met dezelfde zeep.
  • Dep hem droog met een schone, niet-pluizende handdoek of een stuk keukenpapier.
  • Gebruik daarna een dun laagje aftercare crème om de huid soepel te houden en uitdrogen te voorkomen.
  • De zeep en crème zijn te koop bij ons in de shop.

Doe dit de eerste 14 dagen 3 tot 5 keer per dag. Na twee weken mag je dit afbouwen naar 2 keer per dag.  Het is gebruikelijk dat je tattoo na een aantal dagen gaat vervellen, ook kunnen er wat korstjes ontstaan, dit kan jeuken, krab hier niet aan ze vallen er vanzelf af. Zorg dat je de huid vet houdt maar smeer niet te dik! Laat je tattoo verder zoveel mogelijk met rust en raak hem alleen maar aan met schone handen.

Na 6 weken is je tattoo volledig genezen en heb je bij ons een afspraak voor een check-up. Tijdens deze check-up afspraak kijken we of je tattoo mooi genezen is en helemaal voldoet aan jou wensen. Mochten er een touch-up nodig zijn, dan boeken we hier een vervolgafspraak voor in.

Deze touch-up is gratis mits deze niet op de zogenoemde slijtplekken staan. Zoals op je handen, vingers, voeten, knieën, ellebogen en binnenkant van je lip. Deze plekken werken we eenmaal bij voor een klein bedrag van €25,-.

Menu